Φρέσκια αγκινάρα! Πώς θα την καθαρίσεις στο λεπτό…

Οι αγκινάρες, όπως και όλα τα λαχανικά είναι πολύ καλύτερες φρέσκιες.
Αγόρασέ τες και μην φοβάσαι καθόλου το καθάρισμα. Θα το πετύχεις εύκολα και απλά, αρκεί να ξέρεις τα μυστικά τoυς. Χρειάζεσαι ένα κοφτερό μαχαίρι και μια λεκάνι με νερό και λεμόνι.

– Κόψε το κοτσάνι της αγκινάρας, αφήνοντας μόλις 5 εκατοστά επάνω στην καρδιά της αγκινάρας.

– Ξεκίνα να αφαιρείς ένα, ένα τα αγκαθωτά φύλλα της. Φρόντισε να τα τραβάς με την λεπίδα του μαχαιριού για να μην τρυπηθείς
 
– Σιγά, σιγά θα φτάσεις στο πιο κιτρινωπό-λευκό μέρος. Όταν τα φύλλα γίνουν πιο ανοιχτόχρωμα και τρυφερά φύλλα, μπορείς να κόψεις και το υπόλοιπο κοτσάνι. Έτσι θα πέσουν και τα τελευταία φύλλα και η αγκινάρα θα μείνει καθαρή.

– Κόψε την αγκινάρα στη μέση και ξύσε τα μουστάκι (τις τριχούλες που έχει στο εσωτετικό της).

– Μην ξεχάσεις να βυθίσεις τις καρδιές της αγκινάρας σε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Είναι έτοιμες για μαγείρεμα! Κάνε κλικ εδώ και δες νόστιμες παραλλαγές με φρέσκια αγκινάρα. [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Read More

And More