Φρέσκο κρεμμυδάκι στις σαλάτες; Δες πώς να το συντηρήσεις ολόφρεσκο για ημέρες

Αν τρελαίνεσαι για τη γλυκιά και διακριτική γεύση του φρέσκου κρεμμυδιού, που αυτή την εποχή είναι στα… καλύτερά του, τότε θα πρέπει να βρεις τρόπους να το διατηρείς πάντα “ζωντανό” και δροσερό χωρίς να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίζεις συνεχώς το πρόβλημα του… μαύρου και μαλακού βολβού, που χάλασε μέσα σε δύο ημέρες!

Η αλήθεια είναι πως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το φρέσκο κρεμμυδάκι άμεσα και σε διάστημα δύο ημερών, μπορείς να το διατηρήσεις και εκτός ψυγείου (εάν η κουζίνα σου έχει φυσιολογικές θερμοκρασίες και δεν είναι πολύ ζεστό δωμάτιο). Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξεις μόνα τους σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει και να τα έχεις στο ψυγείο σου ολοζώντανα σε βάθος μέχρι και δύο εβδομάδων! Διότι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε αντίθεση με τα ξερά, περιέχουν μεγάλη ποσότητα υγρασίας, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο διάστημα και να μουχλιάζουν.

Read More

And More