Γιατί noodles και όχι σπαγγέτι; Ποια η διαφορά τους;

Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο έιδη… ζυμαρικών; Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και σου δίνουμε μερικές πολύτιμες πληροφορίες.
Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή. Πάμε λοιπόν πίσω στο 4.000 π.Χ! Ναι, ναι τότε χρονολογείται το λαχταριστό πιάτο noodle που βρέθηκε σε κάποιο σημείο  της Άπω Ανατολής και αποδεικνύει ένα πράγμα. Πατέρας των λαχταριστών ζυμαρικών είναι η Κίνα και όχι η Ιταλία. Αυτό λοιπόν που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως τα δεκάδες ζυμαρικά και οι παραλλαγές τους, έχουν τις ρίζες τους στα noodles που ανακάλυψαν οι Κινέζοι πριν από 6.000 χρόνια τουλάχιστον.

Διαφορές; Φυσικά και υπάρχουν. Διαβάζουμε λοιπόν πως τα ζυμαρικά με προέλευση από την Ιταλία – που σημειωτέον κατέκλυσαν και όλο τον κόσμο – παρασκευάζονται από σιτάρι και μόνο από σιτάρι. Η μόνη παραλλαγή είναι η προσθήκη αρωματικών, αυγών, η χρήση αλευριού οιλικής άλεσης και κάποιες φορές η προσθήκη σιμιγδάλιου. Και φυσικά τα ζυμαρικά πωλούνται είτε φρέσκα, είτε αφυδατωμένα για να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.

Αντίθετα τα noodles γίνονται από αλεύρι ρυζιού, σιτάρι και γενικότερα ζυμάρι που δεν περιέχει διογκωτικές ύλες. Είναι επίσης φρέσκα ή αφυδατωμένα, πολλές φορές όμως παρασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν στο τηγάνι μέσα σε καυτο λάδι. 

Read More

And More