Γιατί σε συμφέρει να αγοράσεις ολόκληρη την γλυκιά κολοκύθα

Είναι η εποχή τους… και ξέρεις κάτι; Εκτός από απολαυστική γλυκιά κολοκυθόπιτα, η κολοκύθα μπορεί να σου δώσει απίθανες συνταγές.
Πάρε για παράδειγμα την απίθανη κολοκυθόσουπα. Μπορείς να βάλεις κομμάτια σε σαλάτα, να ψήσεις την  κολοκύθα σε απολαυστικά ριζότο ή να την κάνεις πουρέ για τάρτες και muffin! Γιατί όμως να μην πάρεις ένα κομμάτι και να φορτωθείς ολόκληρη την κολοκύθα;

Πρώτον – τα κομμάτια είναι συνήθως από μεγάλες κολοκύθες. Εσύ θέλεις μικρή, όσο γίνεται πιο μικρή γιατί έτσι θα είναι πιο γλυκιά και νόστιμη.

Δεύτερον – αν φτιάξεις κολοκυθόσουπα, δεν είναι πολύ ωραία ιδέα να σερβίρεις τη σούπα μέσα στην κολοκύθα; Πρωτότυπη και ξεχωριστή! Άσε που δεν θα έχεις να πλένεις και πιάτα μετά. Ανοίγεις το πάνω μέρος και βγάζεις με ένα κουτάλι τη σάρκα για τη συνταγή σου.

Τρίτον – τέλος, στην ολόκληρη κολοκύθα, θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις και τους κολοκυθόσπουρους. Είναι πολύ υγιεινοί, πεντανόστιμοι και μπορούν να διανθίσουν μια σαλάτα ή ένα ριζότο, αλλά και να καβουρδιστούν για επί τόπου απόλαυση.

Read More

And More