Κόκκινα, πράσινα κίτρινα…όλα τα μήλα χωράνε!

Κάθε χρώμα και άλλη χρήση…
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί ποια είναι τα ωφέλη καθενός από αυτά:

Κόκκινο μήλο: Η παρουσία της ανθοκυανινης είναι ισχυρή και δρα προστατευτικά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα την “κακή” (LDL) χοληστερόλη και προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι της οξείδωσης των ελεύθερων ριζών. Είναι γλυκό και καλό θα είναι νa το χρησιμοποιείς για τις σάλτσες, αλλά και για τις μηλόπιτες.

Πράσινο μήλο: Λόγω της παρουσίας της ζεαξανθινης και της λουτεινης προστατευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα δώσεις στις συνταγές σου αυτή την “αψάδα”, το ξινό που θέλεις.

Κίτρινο μήλο: Ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών, προλαμβάνει το καρκίνο του παχέος εντέρου, διατηρεί σε υγιές επίπεδο το δέρμα, προστατεύει έναντι των φλεγμονών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Πιο ουδέτερο…καλό για να κάνεις χυμούς και πουρέ για να συνοδεύεις τα φαγητά σου.

Read More

And More