Το κόλπο για να έχεις το πιο τέλεια τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά σου!

Αποφάσισες να ετοιμάσεις μια ανεπανάληπτη μακαρονάδα για απόψε και αφού έχεις τελειοποιήσει την τέχνη του al dente και έχεις σιγοβράσει για αρκετή ώρα την κόκκινη σάλτσα σου -γιατί ξέρεις πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος, δεν είσαι καμιά πρωτάρα-, σερβίρεις το φαγητό στα πιάτα και πιάνεις ένα μεγάλο κομμάτι τυρί. Φυσικά, τα σπαγγέτι με αρωματική σάλτσα ντομάτας δεν θα ήταν τίποτα χωρίς το πικάντικο τριμμένο τυράκι που ρέει πάνω τους και το γνωρίζεις πολύ καλά! Τι γίνεται, όμως, όταν ξεκινάς να τρίβεις το μαλακό κίτρινο τυρί σου και αυτό διαλύεται στα “δοντάκια” του τρίφτη;

Για να μην έρχεσαι, λοιπόν, αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση κάθε φορά που είσαι στο “παρά πέντε” της απόλυτης γαστριμαργικής απόλαυσης, κάνε το εξής κόλπο: Πριν χρησιμοποιήσει το μεταλλικό τρίφτη σου, άλειψέ τον με λίγο ελαιόλαδο, δίνοντας έμφαση στις κοφτερές οπές του. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να λιώσει το τυρί από την πίεση, χωρίς να τρίβεται, αλλά θα κάνεις και το καθάρισμα του σκεύους δύο φορές πιο εύκολο, καθώς τα υπολείμματα δεν θα κολλάνε πάνω του! Deal?

Read More

And More