Μα πώς θα γίνουν οι τηγανητές μελιτζάνες σου τραγανές και νόστιμες;

Έχεις παραιτηθεί από τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό μεζέ…
Όσες φορές δοκίμασες να φτιάξεις τηγανητές μελιτζάνες τράβηξαν πολύ λάδι, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τραγανές να σε λιγώνουν και να σε βαραίνουν χωρίς να έχουν την επιθυμητή γεύση! Υπάρχει λύση… Αρχικά καλό είναι να διαλέξεις φλάσκες, δηλαδή χοντρές-φαρδιές, μελιτζάνες χωρίς σκούρα σημεία στο εσωτερικό ή πολλά εμφανή σποράκια!

Τα βήματα της επιτυχίας
– Κόψε σε λεπτές φέτες, το πολύ 1,5 χιλ.
– Αλάτισε καλά και άφησε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Στράγγιξε καλά να φύγει το πολύ νερό και στη συνέχεια ξεκίνα το τηγάνισμα.
– Το τηγάνι δεν πρέπει να κολυμπά στο λάδι, αλλά να έχει τόσο, όσο χρειάζεται για να σκεπάσεις τις μελιτζάνες.
– Στρώσε μία και μόνο στρώση από αυτές στο τηγάνι κάθε φορά. Φρόντισε να έχει κάψει πολύ καλά το λάδι πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Read More

And More