Μαγειρεύοντας με γιαούρτι! Τι να κάνεις για να μην κόψει μέσα στο φαγητό;

Είναι οικονομικό, είναι υγιεινό και προσθέτει σε όλα τα φαγητά μια εξαιρετική νότα δροσιάς. Ακόμα κι όταν έχεις κάνει ανατολίτικο, καυτερό κεμπάπ! Τι γίνεται όμως όταν προσθέτεις το γιαούρτι και αυτό “κόβει” μέσα στην κατσαρόλα; Αυτό συμβαίνει γιατί το… στραγγιστό δεν αγαπά τη ζέστη. Δύο τρόποι υπάρχουν για να συνδέσεις αρμονικά καυτό φαγητό που ψήνεται και δροσερό γιαούρτι.

Πρώτον – Συμπλήρωσέ το τελευταία στιγμή. Φρόντισε να ετοιμάσεις το φαγητό και αφού σιγουρευτείς πως όλα είναι έτοιμα και δεν χρειάζεσαι παρά ελάχιστα λεπτά για να ολοκληρώσεις τη δημιουργία σου, πρόσθεσε το γιαούρτι.

Δεύτερον – Ρίξε μέσα στο γιαούρτι ένα μαγικό συστατικό. ;Ένα κουταλάκι της σούπας κορν φλάουρ για κάθε 200γρ. γιαούρτι (δηλαδή ένα κεσεδάκι) αρκεί για να προστατεύσεις την υφή του γιαουρτιού και να μην κόψει. Έξυπνο; Άλλωστε το κορν φλάουρ θα δώσει και καλύτερη πυκνότητα στο πιάτο σου!

Read More

And More