Μάθημα ζυμαρικών 3: Fusilli! Και σου στρίβει η βίδα με την απόλαυση

Συνήθως στην Ελλάδα τα αποκαλούμε βίδες… είναι εκείνα τα μικρροσκοπικά σπειροειδή “βιδάκια” που μπορούν να τρυπώσουν σε κάθε συνταγή σου. Το σχήμα τους τα κάνει ιδανικά για λαχταριστές σάλτσες. Η σάλτσα στέκεται μέσα στο σπείρωμα και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Σπάσε τα μικρά βιδάκια στα δύο και ετοίμασε νόστιμες σούπες. Επίσης είναι η πρώτη σου επιλογή για δροσερές σαλάτες ζυμαρικών.

Fusilli στα ιταλικά είναι το όνομα για ένα “εργαλείο” που χρησιμοποιούσε ο ιταλικός στρατός για να γεμίζει τα κανόνια και το οποίο είχε ελικοειδές σχήμα!

Read More

And More