Μπαγιάτικα καρύδια; Μην τα πετάξεις! Δες τι μπορείς να κάνεις

Σου έχει τύχει να μείνουν νόστιμα καρύδια στο σακουλάκι και να μαλακώσουν; Να χάσουν το τραγανό τους τελείωμα στο στόμα και να είναι λίγο  άνοστα;
Μην τα πετάξεις. Άπλωσε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και ράντισέ τα με κάπιο λικέρ ή κονιάκ. Ψήσε στο φούνρο για περίπου 20′ λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ στους 200oC. Αφού κρυώσουν θα είναι και πάλι τραγανά, με άρωμα από το λικέρ και ιδανικό συνοδευτικό για το ποτό ή συστατικό για το γλυκό. Δοκίμασε ακόμη και να τα ξεφλουδίσεις, λίγα λεπτά αφού τα βγάλεις από το φούρνο. Αποθήκευσέ τα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και φύλαξέ τα στο ψυγείο.

Read More

And More