Μυστικά για να μαγειρέψεις μανιτάρια πορτομπέλο

Είναι μεγάλα, ζουμερά και ιδανικά για… γεμιστές δημιουργίες!
Πώς θα τα επιλέξεις; Μα φυσικά με γνώμονα την “διαίσθησή” σου. Όχι, δεν είπε κανείς να το αφήσεις στην τύχη, όμως ένα μαλακό, λιωμένο και με στίγματα τρόφιμο δεν θα σε ενέπνεε ποτέ να το αγοράσεις. Μην ξεχάσεις να μην πλύνεις ποτέ τα μανιτάρια γιατί θα τα καταστρέψεις. Για να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο άπλωσέ τα σε ένα φαρδύ ταψάκι και σκέπασε με χαρτί κουζίνας! Φρόντισε να μην τα πιέσεις με κάτι άλλο από πάνω και θα είναι έτοιμα για χρήση και ολόφρεσκα ακόμη και 6 ημέρες μετά. Μπορείς πάλι να τα βάλεις στην κατάψυξη και να τα φυλάς εκεί για αρκετούς μήνες.

Τώρα στον τρόπο μαγειρέματος οι επιλογές είναι πολλές. Ψητό στο γκριλ, στο φούρνο ή σοτέ στο τηγάνι (εδώ σε φετούλες) θα σου δώσει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα. Συμβουλή μου; Μην το παρακάνεις με το ψήσιμο και το στεγνώσεις. 10 λεπτά συνήθως είναι ύπερ-αρκετά για να είναι έτοιμο και πεντανόστιμο. Αυτό σημαίνει πως αν θέλεις να τα γεμίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις γέμιση που δεν θέλει ιδιαίτερο ψήσιμο ή που θα την χειριστείς πρώτα αναλόγως για να είναι ψημένη!

Read More

And More