Μυστικό για μακαρονάδες από την καρδιά της Ρώμης…

Είναι μακαρονάδες… Αναμφισβήτητα! Πώς μπορούμε λοιπόν να αγνοήσουμε τα μυστικά τους;
Η ιταλική μακαρονάδα είναι απλή, γρήγορη (κάτι σαν φαγητό της τελαυταίας στιγμής) και παράλληλα τόσο νόστιμη που γουρλώνεις τα μάτια. Το ίδιο έπαθα κι εγώ όταν βρέθηκα στη Ρώμη, φιλοξενούμενος κάποιων φίλων “Ρωμαίων” και δοκίμασα τη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα της Ιταλίδας μαμάς! Κι επειδή πάντα μου αρέσει να χώνω τη μύτη μου – συν του ό, τι υποσχέθηκα να δώσω μυστικά για τον ελληνικό μουσακά – έμαθα ποιο είναι το μυστικό! 

Σκόρδο στο ελαιόλαδο! Τώρα θα μου πεις, “σιγά τα ωά”! Ναι, συμφωνώ. Όμως μισή σκελίδα σκόρδο πρέπει να αρωματίζει το λαδάκι που θα αποτελέσει τη βάση για την κόκκινη σάλτα ντομάτας σου.

Αντζούγια/Παστός γάβρος! Ω, ναι. Μισό φιλετάκι από το παστό ψαράκι στο ελαιόλαδο για μερικά δευτερόλεπτα να σοταριστεί. Δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση που σε τρελαίνει, όμως δεν καταλαβαίνεις τι είναι… Το συγκεκριμένο μου το εκμυστηρεύτηκε η Ιταλίδα μαγείρισα σαν επτασφράγιστο μυστικό, δείχνοντάς μου τον γάβρο που είχε μείνει στο βαζάκι της! 

– Τα μακαρόνια φυσικά πρέπει να είναι aldente! Μόνο έτσι τα βάζουν στο πιάτο τους οι Ιταλοί…

– Και φυσικά, στο τέλος βουτάς τα μακαρόνια σου στην πλούσια σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις πριν τα σερβίρεις. Να πάρουν όλη τη γεύση, να την τραβήξουν στο εσωτερικό τους.

Αυτά τα μυστικά “έκλεψα” και τα μοιράζομαι μαζί σου εμπιστευτικά, ε; 😉
Καλή όρεξη…

Read More

And More