Πώς δεν θα σπάσουν τα αυγά σου στο βράσιμο

Όταν βράζεις αυγά για το Πάσχα, θέλεις να έχουν βράσει καλά, αλλά να μην σπάσουν. Ασε που επειδή θέλεις να ετοιμασεις πολλά μαζί, συχνά τσουγκρίζουν μεταξύ τους στην κατσαρόλα και σπάνε. Έχουμε λύσεις για όλα…

Τι μπορείς να κάνεις; Διαθέτεις πανέρι για να ψήνεις λαχανικά στον ατμό; Στρώσε σε αυτό τα αυγά και άφησε στον ατμό να ψηθούν για 20′ λεπτά. Με την τεχνική του ατμού θα σιγουρέψεις ότι τα αυγά δεν θα σπάσουν, αφού θα παραμείνουν ακίνητα και έξω από το νερό.

Μια ακόμη έξυπνη ιδέα είναι να βάλεις τα αυγά σε ταψάκι για muffin, ένα σε καθε ατομική θήκη και στο φούρνο στους 170oC για περίπου 30′ λεπτά. Θα ψηθούν τέλεια και σίγουρα δεν θα σπάσουν!

Επειδή όμως η διαδικασία της βαφής απαιτεί να βυθίσεις τα αυγά σε νερό και φοβάσαι πως θα ραγίσουν, άκου τι μπορείς να κάνεις. Πάρε μια παλιά πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς (κράτησέ τη για την ίδια δουλειά κάθε χρόνο) και στρώσε στον πάτο της κατσαρόλας. Βάλε τα αυγά πάνω στην πετσέτα και στη συνέχεια σκέπασε με το νερό της βαφής. Η πετσέτα θα  λειτουργεί ως αντιολισθητικό πατάκι, συγκρατώντας τα αυγά στη θέση τους, ώστε να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους μέχρι να βάψουν.

Read More

And More