Πώς θα αποκτήσει το ριζότο σου την τέλεια υφή;

Ριζότο… Μια μεγάλη (και πολλές φορές πονεμένη ιστορία)! Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά για να βρεθείς πιο κοντά στην επιτυχία!
Αφού επιλέξεις το κατάλληλο ρύζι (θα αναγράφει στην συσκευασία για ριζότο. Αναζήτησε τον τύπο Arborio που είναι και ο πιο κατάλληλος) δοκίμασε την παρακάτω συμβουλή. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα πριν βάλουμε το ζωμό, νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό θα χρησιμοποιοήσουμε για να δώσουμε γεύση, αλλά και να βράσει το ριζότο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να σοτάρεις/καβουρδίσεις τους κόκκους ρυζιού καλά, για αρκετά λεπτά. Επίμεινε με την ξύλινη κουτάλα για τουλάχιστον 4-5 λεπτά, να ζεσταθούν οι κόκκοι και να καίνε στο άγγιγμα. Τι θα πετύχεις; Προστατεύεις το ρύζι από το να σπάσει, φυλακίζεις το άμυλο μέσα στον καρπό και διατηρείς το λευκό-περλέ χρώμα στο ριζότο σου.

Read More

And More