Πώς θα είναι ασφαλές και επιτυχημένο το μαρινάρισμα;

Κρασί ή ξύδι, μια σειρά από μυρωδικά και μπαχαρικά και το κρέας σου να μπανιαρίζεται σε μια μαρινάρα που του χαρίζει αρώματα, γεύση και πιο μαλακή υφή σε κάθε μπουκιά. Τι πρέπει όμως να προσέξεις με τη μαρινάρα σου;

– Βάλε τα υλικά σου και το κρέας σε σακούλες αποθήκευσης τροφίμων, ανοξείδωτα ή γυάλινα μπολ με καπάκι. Φρόντισε να αφήσεις στο ψυγείο και όχι εκτός το κρέας σου να μαριναριστεί.
– Μην μπεις ποτέ στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις και πάλι την μαρινάρα για δεύτερη φορά. Αν θέλεις να κάνεις σος με αυτή φυσικά θα πρέπει να τη βράσεις για να εξουδετερώσεις τα μικρόβια του νωπού κρέατος. Η καλύτερη ιδέα είναι να κρατήσει λίγη από την μαρινάρα, πριν βυθίσεις σε αυτή το κρέας σου για τη σος!
– Ο χρόνος για το μαρινάρισμα ποικίλει από κρέας σε κρέας! Τα πουλερικά είναι έτοιμα αρωματισμένα σε τρεις ωρίτσες, ενώ τα κόκκινα κρέατα καλό θα ήταν να μείνουν πάνω από πέντε. Σε κάθε περίπτωση αν το κρέας είναι σκεπασμένο από τα υγρά και σε σκεύος που κλείνει μπορεί να μείνει στη μαρινάρα εως και δύο μέρες.

Read More

And More