Σπανάκι… το πράσινο συστατικό για χιλιάδες συνταγές!

Είναι από τα λίγα πράσινα λαχανικά τα οποία μπορείς να ετοιμάσεις με κάθε τρόπο…
Σαλάτα, σάντουιτς, βραστή σαλάτα, γέμιση σε μια σειρά από κρεατικά και ένα σωρό άλλες συνταγές. Η αψάδα του και η έντονη ξεχωριστή γεύση του το κάνει περιζήτητο σε κάθε πιάτο και αυτό σε συνδυασμό με τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του είναι ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης και σωστής διατροφής. Το σπανάκι δεν είανι δύσκολο στην χρήση του στην κουζίνα. Κατά κανόνα καλό είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς το μίσχο, κρατώντας μόνο τα φύλλα σε όποια συνταγή κι αν επιλέξεις.

– Διάλεξε το σπανάκι: Είναι απλή διαδικασία που αφορά και στα περισσότερα φρέσκα λαχανικά. Τα φύλλα πρέπει να δείχνουν ζωντανά, λαμπερά και καταπράσινα χωρίς κίτρινα στίγματα και μαλακά σημεία.
– Για αποτελεσματικό πλύσιμο: Όπως και τα περισσότερα πράσινα λαχανικά, θέλουν καλό πλύσιμο γιατί συγκρατούν χώμα και βρωμιές ανάμεσα στα φύλλα τους. Καλό είναι να το ξεπλύνεις σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό. Ξέπλυνέ τα εκεί, πέταξε το πρώτο νερό και επανάλαβε τη διαδικασία 1-2 φορές ακόμη. Μην αφήσεις όμως το σπανάκι πολύ ώρα μέσα στο νερό γιατί θα χάσεις τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του.
– Μην πλύνεις το σπανάκι ποτέ αν δεν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις άμεσα! Αποθήκευσέ το όπως το αγόρασες στο ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για 5 ημέρες σε άριστη κατάσταση.
– Πώς θα ζεματίσεις σπανάκι: Μπορεί να χρειαστεί για να σβήσεις λίγο την έντονη όξινη γεύση του. Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και αφού βράσει, βάλε για 1 λεπτό το σπανάκι σου να βγάλει τα οξέα του.

Πάρε ιδέες για συνταγές με σπανάκι εδώ

Read More

And More