Σπάσε τον πάγο… Tips για να ξεπαγώσεις σωστά το κρέας

Το ξεπάγωμα των τροφών θέλει υπομονή…. 

Έχεις βάλει τη μπριζολίτσα στην κατάψυξη – κλεισμένη πάντα καλά σε ειδικό σακουλάκι – και ήρθε η ώρα της να περάσει από την κουζίνα! Η διαδικασία “επαναφοράς” σε κανονικές θερμοκρασίες είναι πολύ σημαντική. Καλό είναι να μην βιαστείς για είναι και ασφαλές το φαγητό σου! Βγάλε λοιπόν το κρέας από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και άφησέ το στη συντήρηση. Έτσι θα είναι έτοιμη την επόμενη μέρα χωρίς παρενέργειες. Σε καμία περίπτωση όμως μην βάζει το παγωμένο κομμάτι κρέας κάτω από ζεστό νερό, γιατί τα βακτηρίδια που έχει το κρέας πολλαπλασιάζονται και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον οργανισμό.

Read More

And More