Tα βήματα της επιτυχίας για βελούδινο σπιτικό παγωτό…

Έχει τα πιο αγνά υλικά και όλο το άρωμα και τη γεύση που εσύ επιθυμείς!

Δεν είναι κρίμα το αποτέλεσμα να έχει μικρά κρυσταλλάκια και να μοιάζει τόσο συμπαγές, όσο το μπετό; Υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις! Αρχικά θα σου έλεγα πως η πιο αξιόπιστη λύση είναι μια παγωτομηχανή που δεν κοστίζει μάλιστα και τόσο ακριβά! Αν πάλι δεν θέλεις να πάρεις ειδικό μηχάνημα για τα παγωτά σου φρόντισε τα εξής:

– Πρώτα και κύρια μην αφήνεις το παγωτό μέχρι να πήξει καλά, συνεχόμενα στην κατάψυξη. Βγάζε ανά μία ώρα και χτύπα με το μίξερ να γίνει αφράτο… Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι το παγωτό σου να είναι καλά παγωμένο, αλλά και αφράτο!

– Ένα άλλο μυστικό για πιο απαλό παγωτό είναι στα συστατικά. Λίγο λικέρ, ένα σφηνάκι βότκα, αλλά και το μέλι θα διατηρήσουν το παγωτό πιο μαλακό.

– Βάλε το παγωτό σε ρηχό δοχείο! Όσο πιο λεπτό είναι το στρώμα του παγωτού, τόσο πιο γρήγορα θα κρυώσει. Έτσι, μόλις παγώσει καλά το βάζεις στον κάδο του μίξερ, το χτυπάς να αφρατέψει και το σερβίρεις.

– Τέλος, σκέπασε την επιφάνεια του παγωτού με διάφανη μεμβράνη για να αποτρέψεις την δημιουργία πάγου στην επιφάνειά του…

Read More

And More