Τι είναι το κινόα (quinoa); Νέο και πεντανόστιμο υλικό για την κουζίνα σου…

Πρόκειται για καρπό από την Αμερική. Είναι πολύ θρεπτικός, μάλιστα πιο θρεπτικός ακό μη και από το “διάσημο” ρύζι. Μπορείς να το αποκαλέσεις και… δημητριακό, αν και μάλλον σαν φυτό είναι πιο κοντά στο σπανάκι, το παντζάρι κ.α. Το “ινδιάνικο” δημητριακό φαίνεται να πως καλλιεργείται από 3.000 π.Χ και αποτελούσε βασική τροφή  για τους συμπαθείς Ινδιάνους.

Τέρμα όμως με τις συστάσεις! Εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι σε τι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα. Βραστό με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά θα σου δώσει ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για κάθε σου γεύμα. Είτε αυτό είναι κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι σε ένα alternative, αλλά νόστιμο πληγούρι.

[Δες υπέροχες ιδέες για πιάτα με κινόα εδώ]

Read More

And More