Τι είναι το μαχλέπι; Πώς θα το χρησιμοποιήσεις για τα τσουρέκια σου;

Το μαχλέπι το μυστικό συστατικό για ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο τσουρέκι…
Πρόκειται για έντονο μπαχαρικό με πολύ ιδιαίτερη γεύση που μας έρχεται φυσικά από την Ανατολή. Τι είναι όμως το μαχλέπι; Όπως διαβάσαμε προκύπτει από την επεξεργασία του κουκουτσιού αγριοκερασιάς. Το άρωμά του είναι τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο που Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής το χρησιμοποιούσαν αρχικά στην αρωματοποιία. Αργότερα έγινε σημαντικό αρωματικό, κυρίως για γλυκά. 

Στην Ελλάδα το χρησιμοποιούμε για τα πασχαλινά τσουρέκια και αν το μυρίσεις, θα καταλάβεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο χαρακτηριστικό τους άρωμα.

Τι πρέπει να προσέξεις; Αν το αγοράσεις σε σκόνη καλό είναι να το φυλάξεις σε δοχείο που κλείνει καλά για αν κρατήσει το άρωμά του. Μην γίνεις γενναιόδωρη με την ποσότητα. Η γεύση του είναι πολύ έντονη και καλό είναι να είσαι σχολαστική με τη δοσολογία για να μην σου αφήσει πικρό τελείωμα ή υπερβολικά έντονο άρωμα που σκεπάζει τα υπόλοιπα στοιχεία της συνταγής.

[ΒΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΔΩ]

Read More

And More