Τι φταίει και δεν μπορείς να ξεφορμάρεις το κέικ; (Τουλάχιστον όχι σε ένα κομμάτι!!)

Τι μπορεί να συμβαίνει και το cake σου δεν βγαίνει από τη φόρμα; Γιατί χάλασε πάλι το σχήμα του; Έχουμε εδώ όλα τα μυστικά…
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πρώτον και κύριον, θα πρέπει να βουτυρώνεις και να αλευρώνεις τη φόρμα πριν ακόμη ρίξεις τη ζύμη σου, εκτός κι αν χρησιμοποιείς φόρμα σιλικώνης. Αν φροντίσεις από πριν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

– O φούρνος θα τα ψήσει! Καλώς ή κακώς ο φούρνος κάθε σπιτιού έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι πιο ζεστός από κάτω και έτσι το cake καίγεται και δεν βγαίνει από τη φόρμα. Καλό είναι να ελέγξεις καλά και τη σκάλα στην οποία θα βάλεις τη σχάρα σου!

– Μην βιάζεσαι! Ψήθηκε το cake σου και το βγάζεις από το φούρνο! Μην τρέξεις να το αναποδογυρίσεις. Άφησέ το μερικά λεπτά να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια ξεφόρμαρε.

– Πάλιωσε η φόρμα, πάλιωσε! Πόσα cake έχει ψήσει η φόρμα σου; Είναι πολύ πιθανό να έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα η αντικολλητική της επίστρωση να μην είναι πια αποτελεσματική και έτσι να κολλάει το γλυκό. Εδώ η οικονομική λύση είναι να στρώνεις μια λαδόκολλα (πράγμα που σημαίνει πως το σχέδιο του cake δεν θα είναι το ιδανικό, αλλά σίγουρα θα μπορέσεις να το ξεφορμάρεις) πριν ρίξει τη ζύμη του cake. Αλλιώς, καλό θα ήταν να αγοράσεις καινούρια φόρμα!

Read More

And More