Το πιο χρήσιμο εργαλείο για σπιτικά ζυμαρικά

Η επιχείρηση “φρέσκα ζυμαρικά” δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαντάζεσαι…
Εντάξει, μπορεί η διαδικασία να παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο θα χρειαστείς να ανοίξεις ένα πακέτο έτοιμα σπαγγέτι και να τα βάλεις στο νερό που βράζεις, όμως η γεύση, η ποιότητα και τα αγνά υλικά – που μόνη θα διαλέξεις – είναι ασύγκριτα. Πριν όμως το οτιδήποτε, υπολόγισε να προμηθευτείς ένα μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών. Μοιάζει πάνω κάτω με αυτό της φωτογραφίας, έχει δύο κύλινδρους που ενώνουν και μια μανιβέλα που τους βάζει σε κίνηση. Εσύ δεν έχεις παρά να περάσεις τη ζύμη ανάμεσά τους για να την ανοίξεις σε λεπτό φύλλο.

Μυστικό: Η μηχανή έχει 5 σκάλες συνήθως, οι οποίες και ορίζουν το πόσο λεπτά θα γίνουν τα μακαρίνια σου. Μην τη ρυθμίσεις αμέσως στη πιο λεπτή, αφού η ζύμη για τα μακαρόνια είναι σκληρή και χρειάζεται προσοχή. Πέρασε την από την πιο μεγάλη σκάλα να ανοίξει σε φύλλο και μετά βάλε στο πλάτος που επιθυμείς. Μπορείς φυσικά στη συνέχεια να προσαρμόσεις το ειδικό εξάρτημα για να κόψεις σε λαζάνια ή σπαγγέτι.

Μην ξεχνάς πως τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν ψυγείο και καλό είναι εφόσον έχουν αυγό, πρέπει να τα καταναλώσεις σε τρεις ημέρες. Είναι πολύ πρακτικό να τα τυλίγεις σε κουβάρι, και να τα αποθηκεύεις σε δοχείο που κλείνει καλά. 

Read More

And More