Βασικές οδηγίες για το ψήσιμο των θαλασσινών

Όποια συνταγή κι αν ετοιμάσεις, ότι υλικό κι αν δοκιμάσεις αυτές είναι οι βασικές παράμετροι για να είσαι σίγουρη πως το φαγητό σου με θαλασσινά ψήθηκε όπως πρέπει.
 
Το ψάρι θα πρέπει να είναι πιο σφιχτό στις άκρες και ελαφρώς πιο μαλακό προς το κέντρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι θα παρατηρήσεις το ψήσιμο, ενώ παράλληλα τα βράγχιά του θα αρχίσουν να χωρίζουν.
 
Για τις γαρίδες και γενικότερα τα θαλασσινά τσέκαρε το χρώμα. Οι γαρίδες και ο αστακός παίρνουν κόκκινο χρώμα, ενώ το κρέας του γίνεται αδιάφανο και στέρεο.
 
Για τα στρείδια και τα μύδια, γενικότερα τα οστρακοειδή, πρόσεχε την στιγμή που εκείνα θα ανοίξουν από το βρασμό. Από την ώρα που τα κελύφη τους ανοίγουν θέλουν 3 με 4 λεπτά ακόμη.

Read More

And More