To γεμιστό καπέλο της μάγισσας

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα spooky καπέλο μάγισσας για να τιμήσεις το halloween (που δεν το γιορτάζουμε στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαινει πως δεν μπορούμε να το απολαύσουμε)! Ένα τραγανό ορεκτικό με γέμιση κοτόπουλου και πέστο.
Hallo Facts: To ήξερες πως το 1692 περισσότερα από 24 άτομα εκτελέστηκαν στο Σάλεμ της Αμερικής, κατηγορούμενες ως μάγισσες; Είναι η πιο διάσημη ιστορία στο… “κυνήγι μαγισσών” που διανθίζει έκτοτε δεκάδες μυθιστορήματα, αφηγήσεις και θρύλους για υπερφυσικά φαινόμενα, ξόρκια και μαγικά!

Συστατικά

  • Λίγο αλέυρι για τον πάγκο εργασίας
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νεράκι
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρο σουσάμι
  • 5 λεπτές μακρόστενες λωρίδες κίτρινο τυρί
  • Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο ψητό ή βρασμένο σε κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού πέστο
  • 1/2 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ: Στρογγυλά κουπάτ 6-7 εκατοστών
  • Μια ροδέλα κοπής πίτσας
  • 5 μεταλλικούς κόνους ψησίματος (για να φτιάξεις την μύτη του καπέλου)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλεύρωσε την επιφάνεια σου ελαφρά και άνοιξε το φύλλο. Άνοιξε το καλά με τα χέρια σου να λεπτίνει ελαφρά
  • Φτιάξε με ένα χαρτάκι ένα τριγωνάκι με βάση 10 εκατοστά και πλευρές περίπου 8 εκατοστά. Φρόντισε η κάτω πλευρά να είναι κοίλη με το τόξο προς τα έξω
  • Εφάρμοσε το σχέδιο επάνω στο φύλλο και κόψε με το μαχαίρι της πίτσας 5 τέτοια τριγωνάκια. Κάνε το ίδιο και για 5 στρογγυλά κομματάκια
  • Τώρα πάρε τα κωνάκια και τύλιξε γύρω τους τη ζύμη σε σχήμα τριγώνου να φτιάξεις πέντε κώνους. Πίεσε την μία άκρη επάνω στην άλλη να εφαρμόσουν
  • Άλειψε την επιφάνεια από τα κωνάκια με το αυγό και κύλησέ το πάνω στο σουσάμι, να καλυφθεί πλήρως. Κάνε το ίδιο και με τα στρογγυλά κομμάτια καλύπτοντας την μία πλευρά και τα πλαϊνά
  • Στρώσε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και βάλε του κώνους και τα στρογγυλά κομμάτια. Φρόντισε ένα από τα στρογγυλά να είναι με τη ζύμη προς τα επάνω για να βλέπεις αν ψήθηκε
  • Ψήσε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 8 λεπτά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
  • Αφού κρυώσουν ελαφρά δες αν ταιριάζου οι κώνοι με τα στρογγυλά κομμάτια. Όπου δεν στέκεται η “μύτη” του καπέλου, κόψε ελαφρά για να πατήσει καλά
  • Τώρα γέμισε τον κώνο με το κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και το πέστο ανακατεμένα και στήσε κάθε κώνο στο κέντρο από κάθε στρογγυλό κομματάκι
  • Τύλιξε στη βάση του κώνου από μια λωρίδα κίτρινου τυριού, πιέζοντας ελαφρά στην ένωση να κολλήσει
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More