Το λιβανέζικο ταμπουλέ

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η σαλάτα με σπασμένο σιτάρι είναι must σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η συνταγή από το Λίβανο είναι πιο δροσερή, έχει περισσότερο μαϊντανό και λαχανικά και λιγότερο πληγούρι. Απολαυστική, όσο και χορταστική.
180 θερμίδες

Συστατικά

  • 4 ματσάκια πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλόκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού πληγούρι
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, τριμμένο τζίνζερ και γαρίφαλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε όλα τα λαχανικά σου, ετοίμασέ τα ψιλοκομμένα. Ειδικά το μαϊντανό αφού τον ψιλοκόψεις άπλωσε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Κάνε το ίδιο και με το δυόσμο.
  • Ψιλόκοψε τις ντομάτες και το αγγούρι και βάλε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Τέλος ψιλόκοψε το κρεμμύδι και ανάμειξε με τα μπαχαρικά σου. Πρόσθεσε και το αγγούρι.
  • Βάλε εν τω μεταξύ το πληγούρι σε νερό που βράζει. Αφού πάρει μια βράση κατέβασε από τη φωτιά και σκέπασε με πάνινη πετσέτα. Άφησε δέκα λεπτά. Με ένα πηρούνι αφράτεψε και άφησε να κρυώσει.
  • Πρόσθεσε το πληγούρι στη σαλάτα με τα λαχανικά σου. Σε άλλο μπολ ανάμειξε το λαδι με το λεμόνι και περίχυσε τη σαλάτα σου.

Tip


Read More

And More