Το σπετσοφάι της Εβίτας

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλύτερος άνθρωπος από την Εβίτα να μας δώσει μια αυθεντική συνταγή της παρέας δεν υπάρχει. Άλλωστε στο Βόλο, γνωρίζουν από καλό μεζέ! “Ο καλύτερος μεζές για κρασί και μπύρα έτοιμος σε λιγότερο από 30′ λεπτά!” εξηγεί η ίδια…

Συστατικά

  • 3 κομμάτια λουκάνικο χωριάτικο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κιλο πιπεριές πράσινες
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 τομάτες ωριμες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλατι – πιπερι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα και σόταρε χωρίς λάδι (θα βγάλουν το δικό τους)
  • Πρόσθεσε ύστερα τις πιπεριές και ανακάτεψε μαζί με τα λουκάνικα να μαραθούν
  • Ψιλόκοψε τις ντομάτες και πρόσθεσε σιγά, σιγά στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και αλατοπίπερο
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το μαϊντανό
  • Σβήσε με το κρασί, άφησε το αλκόολ να εξατμιστεί και κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε ζεστό

Tip


Read More

And More