Τορτελίνι φούρνου με πέστο kale

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά τορτελίνια στο φούρνο με αρωματικό πέστο και τραγανό κουκουνάρι

Συστατικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια με σπανάκι και τυρί
  • 7 φλ. baby kale
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. + 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 3/4 φλ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τέσσερα φλιτζάνια kale με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατοπίπερο και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα λείο, ρίχνοντας και λίγο-λίγο από το βραστό νερό.
  • Ρίξε το πέστο σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα τορτελίνια.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με το υπόλοιπο kale και όσο βραστό νερό έχει περισσέψει.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ορθογώνιο ταψί ή γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πασπάλισε από πάνω τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού με το κουκουνάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Πασπάλισε με το μείγμα το φαγητό και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.

Read More

And More