Tορτελίνια με καυτερή σος και φέτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις κάτι καυτερό, χορταστικό, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας; Κάνε αυτή τη συνταγή με τορτελίνια και κάλεσε και τους φίλους σου!

Συστατικά

  • Μισό κιλό φρέσκα τορτελίνια ( ή μια συσκευασία απλά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • μισή με 1 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
  • 130 γραμμ. πελτέ τομάτας
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Σωτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
  • Ρίξε τα μανιτάρια και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το μπούκοβο (πρόσθεσε ή αφαίρεσε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα) και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε τις τομάτες και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
  • Όσο σιγοβράζει η σάλτσα βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σούρωσέ τα ζυμαρικά και ρίξε 1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Βάλε τη μισή σάλτσα μέσα στα τορτελίνια (ή παραπάνω εάν τα προτιμάς με περισσότερη σάλτσα). Την υπόλοιπη μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και λίγο βασιλικό.

Tip

Για έξτρα άρωμα πασπάλισε κάθε πιάτο με λίγη ρίγανη

Read More

And More