Tουρλού με πλευρώτους και μελιτζάνες

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αναμειγνύεις μελιτζάνα με πλευρώτους, σβήνεις με μπαλσάμικο για να καραμελώσεις και να τονώσεις τη γεύση τους. Πολλοί θα αναρρωτηθούν τι είναι αυτό που δίνει τέτοιο άρωμα και δένει τα δύο τρόφιμα τόσο μοναδικά!

Θερμίδες 240

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο συν 2 κ.γ.
  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες κομμένς στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξύδι συν 3 κ.σ.
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι για τουλάχιστον μία ώρα. Στράγγιξε καλά ανάμεσα στα χέρια σου να βγάλουν τα υγρά τους και ξέπλυνε
  • Ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και πρόσθεσε τις μελιτζάνες ψήνοντας για 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα
  • Σβήσε με 1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο και άφησε να εξατμιστεί και να σιγοβράσει για μερικά δευτερόλεπτα, γλασάροντας τις μελιτζάνες σου
  • Γύρισε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και κόψε σε λωρίδες. Αλατοπιπέρωσε – κράτα στο μυαλό σου πως οι μελιτζάνες κρατάν αλάτι από πριν – και άφησε σε ζεστό μέρος
  • Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σόταρε τα μανιτάρια για μερικά λεπτά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ράντισε με το υπόλοιπο μπαλσάμικο και άφησε επίσης να εξατμιστεί.
  • Πρόσθεσε πιπέρι στα μανιτάρια και ανάμειξε με τις μελιτζάνες σου. Πρόσθεσε από πάνω το φρέσκο μαϊντανό και σέρβιρε.

Tip

Όσο πιο μικρές οι μελιτζάνες τόσο λιγότερα σποράκια έχουν, με αποτέλεσμα να  είναι πιο εύγευστες  και απαλές στο πιάτο. Τώρα το χειμώνα θα τις βρεις κατεψυγμένες και κομμένες σε ροδέλες!

Read More

And More