Τούρτα καραμέλα

5
Mερίδες

Ποτέ ξανά μια τούρτα καραμέλα δεν έμοιοαζε πιο αθώα! Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές.
Θερμίδες: 300/μερίδα

Συστατικά

  • Κέικ:
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κουταλιά της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 3/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Κρέμα:
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  • Επικάλυψη:
  • 2/3 φλιτζάνι καραμέλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πέκανς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Για το κέικ:
  • Ψέκασε ένα ταψί στρογγυλό 20 εκατοστών με σπρέι μαγειρικής και μετά με 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Ανακάτεψε το βραστό νερό και το κακάο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Χτύπησε σε ένα μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και τη βανίλια (περίπου 5 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ανακάτεψε 1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού και το μείγμα κακάο εναλλάξ στο μείγμα της ζάχαρης, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  • Χύσε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει 10 λεπτά και μετά αφαίρεσε τελείως από το ταψί.
  • Για την κρέμα:
  • Λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας γάλα και ανακάτεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και άσε να κρυώσει λίγο.
  • Ανακάτεψε το μείγμα βουτύρου και 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Βαθμιαία πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε επιπλέον γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  • Βάλε το 1 στρώμα κέικ σε ένα πιάτο και άπλωσε πάνω του την μισή κρέμα.
  • Βάλε την καραμέλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρισε με την μισή πάνω από την κρέμα.
  • Πάνω από την καραμέλα βάλε το 2ο στρώμα κέικ και ακολούθησε την ίδια διαδικασία.
  • Πασπάλισε με τα πέκαν.

Tip


Read More

And More