Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

20+ απολαυστικές στρώσεις κρέπας με πλούσια μους σοκολάτας κάνουν την πιο λαχταριστή τούρτα χωρίς παντεσπάνι!

Συστατικά

  • Για τις κρέπες
  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
  • Για τη μους σοκολάτας
  • 2 κ.σούπας κακάο σε σκόνη
  • 150 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας (ή κουβερτούρα τριμμένη)
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • Άχνη για το σερβίρισμα
  • Ρόδι ή κράνμπερις ή φράουλες για το σερβρίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τις κρέπες
  • Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ (ή το μπολ του μίξερ) χτύπα τα αυγά για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.
  • Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν, περίπου 1 με 2 λεπτά.
  • Μην παραχτυπήσεις το μίγμα γιατί θα σκληρύνει. Πρέπει να είναι παχύρευστο.
  • Σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει το χυλό και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσεις τις κρέπες ρίξε μέσα το λάδι και ανακάτεψε.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 25 εκατοστών (διάμετρος) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί ρίξε κάτι λιγότερο από το το 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις άπλωσέ το σε όλο το τηγάνι.
  • Σε ένα λεπτό μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ξεκολλάνε, αναποδογύρισε την κρέπα με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Ψήσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βγάλε την κρέπα σου σε πιάτο.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα σου που θα βγάλει περίπου 20 κρέπες.
  • Άσε τις κρέπες να κρυώσουν καλά.
  • Για τη μους
  • Διάλυσε το κακάο σε 60 ml ζεστού νερού και άφησέ το στην άκρη.
  • Λιώσε την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λεία.
  • Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το κακάο.
  • Χτύπα την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  • Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε την σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα.
  • Άπλωσε μια κουταλιά σούπας μους πάνω από την πρώτη κρέπα που θα γίνει η βάση σου και βάλε από πάνω άλλη κρέπα.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η μους.
  • Στην κορυφή μπορείς να έχεις κρέπα σκέτη ή με μους.
  • Βάλε την τούρτα σου στο ψυγείο.
  • Πριν σερβίρεις πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και γάρνιρε με κόκκινα φρούτα.

Tip

Μπορείς ενδιάμεσα στις στρώσεις σου να προσθέσεις ψιλοκομμένα κόκκινα φρούτα ή να ετοιμάσεις ξεχωριστά λίγη κρέμα στιγμής φράουλα ή βανίλια για δώσεις περισσότερο χρώμα στην τούρτα σου!

Read More

And More