Τούρτα παγωτό με σιρόπι κράνπερι

5
Mερίδες

Τούρτα παγωτό με κρούστα από μπισκότα, λαχταριστή κρέμα και σιρόπι από κράνμπερι. Και με λίγες θερμίδες για εσένα που προσέχεις τη δίαιτά σου!
Θερμίδες: 270/μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 16 μπισκότα σοκολάτας γκοφρέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για την κρέμα:
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι με γεύση πορτοκαλιού λικέρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρούστα:
  • Ανακάτεψε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Ρίξε το βούτυρο σιγά σιγά μέχρι να συνδυαστεί καλά το μείγμα.
  • Ψέκασε 8 φορμάκια για κέικ με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα στο μείγμα.
  • Ψήσε στους 250 ° για 8 λεπτά, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Για την κρέμα:
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
  • Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να γίνει σαν καραμέλα.
  • Σταδιακά χύσε το ζεστό σιρόπι ζάχαρης μέσα στο μείγμα αυγού, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια, σε υψηλή ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και κτύπησε μέχρι το μείγμα να κρυώσει (περίπου 8 λεπτά).
  • Άφησε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και ανακάτεψε μέσα τη φλούδα και τον χυμό πορτοκάλι.
  • Ρίξε το ένα τρίτο του μείγματος αυγού μέσα στο μείγμα παγωτού και σιγά σιγά και το υπόλοιπο μείγμα.
  • Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και βάλε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Για το σιρόπι:
  • Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησε να πάρει βράση.
  • Μαγείρεψε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε στο λικέρ.
  • Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Σέρβιρε την τούρτα παγωτό με το σιρόπι από cranberry στην κορυφή.

Tip


Read More

And More