Τραγανά φασόλια με σέσκουλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψημένα φασόλια με αυγά ποσέ και τσιγαριστά σέσκουλα

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. γλυκού μυρωδικά de Provence
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά ποσέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα φασόλια καλά σουρωμένα.
  • Άφησέ τα να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις.
  • Πρόσθεσε μισό κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι βότανα de Provence και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε και πάλι καλά τα φασόλια σε μία στρώση και άφησέ τα να ψηθούν για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε τα φύλλα σέσκουλου ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο αλάτι και τα βότανα με το σκόρδο και το μπούκοβο.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, ράντισε τα υλικά με το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
  • Μοίρασε το μείγμα σε τέσσερα πιάτα και τοποθέτησε από πάνω τα ποσαρισμένα αυγά με αλάτι και πιπέρι.

Read More

And More