Τραγανά φιλέτα πέρκας με μείγμα μπαχαρικών

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματική πέρκα στο τηγάνι με μείγμα μυρωδικών και κριθαράκι

Συστατικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας πάπρικα
  • 1 κ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού σπόροι σέλερι
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
  • ρύζι ή κριθαράκι βραστό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την πάπρικα με την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, το καγιέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους σπόρους σέλερι και το αλάτι.
  • Αφού πλύνεις τα φιλέτα πέρκας, στέγνωσέ τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπάλισε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντας ελαφρώς την επιφάνεια του ψαριού.
  • Έπειτα τίναξε ελαφρά τα φιλέτα, να φύγει το περιττό μείγμα μπαχαρικών και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και τα δύο φιλέτα.
  • Ψήσε τη μία πλευρά για περίπου τρία λεπτά, γύρισέ τα, πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά λάδι και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψάρι από το τηγάνι και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο φιλέτα και δύο κουταλιές λάδι.
  • Ράντισε τα ψημένα και σκουρόχρωμα φιλέτα πέρκας με φρέσκο λεμόνι και σέρβιρε με βραστό ρύζι ή κριθαράκι, λαχανικά ή και πατάτες.

Read More

And More