Τραγανά και αρωματικά μπισκότα αμυγδάλου

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μπισκότα αμυγδάλου με ξανθιά ζάχαρη

Συστατικά

  • 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 1/2 φλ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλ. + 1 κ. σούπας νερό
  • 1 φλ. αποφλοιωμένα και ζεματισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ κοσκίνισε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά το μείγμα, ανακάτεψε για να διαλυθεί η ζάχαρη και άφησέ το να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Ρίξε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακάτεψε με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
  • Πρόσθεσε και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακάτεψε, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.
  • Άλειψε ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 22×12 cm και έπειτα πίεσε την ζύμη στο ταψί, να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα.
  • Κάλυψε το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και άφησε στο ψυγείο για έξι ώρες.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάλε την ζύμη από το ταψί.
  • Κόψε την ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες.
  • Άπλωσε τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε για άλλα επτά με οκτώ λεπτά.
  • Μετάφερε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επανάλαβε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Σέρβιρε όταν τα μπισκότα αμυγδάλου κρυώσουν εντελώς.

Read More

And More