Τραγανά μάφιν με τυρί κρέμα

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πιο αφράτο και νόστιμο πρωινό από τα χεράκια σου! Γίνονται στο άψε-σβήσε και περικλείουν στην τραγανή τους ζύμη τη γεύση από το αγαπημένο σου τρίγωνο τυρί.

Θερμίδες 75/Το ένα

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα 2%

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC και βουτύρωσε ελαφρά ένα ταψάκι για μάφιν (υπολόγισε πως η δόση θα βγάλει 20 κομμάτια)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα σου τα υλικά εκτός από το γάλα και χτύπησε στο μίξερ να γίνουν ένα, για περίπου δύο λεπτά. Μην περιμένεις να πάρεις ομοιόμορφη ζύμη… αυτή θα μοιάζει περισσότερο με ψίχουλα.
  • Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά το γάλα να ομογενοποιήσεις τη ζύμη σου. Αν δεις πως είναι πιο σφιχτή από όσο πρέπει πρόσθεσε λίγο γάλα ακόμη. Η ζύμη όμως είναι αρκετά σφιχτή κανονικά
  • Μοίρασε τη ζύμη στα φορμάκια, γεμίζοντας τα ¾ της χωρητικότητάς τους. Ψήσε για 12-14 λεπτά να φουσκώσουν και να γίνουν χρυσοκίτρινα. Μην τα αφήσεις πολύ στο φούρνο γιατί θα χάσουν την αφράτη και παράλληλα τραγανή υφή τους.
  • Άφησε να κρυώσουν καλά και ξεφόρμαρε. Μπορείς να τα διατηρήσεις σε δοχείο που σφραγίζει καλά για τρεις μέρες

Tip


Read More

And More