Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλου με τραγανή πέτσα σε σάλτσα κρασιού με μανιτάρια και θυμάρι

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 230 gr μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 εσαλότ τριμμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίξε το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια και τοποθέτησέ τα με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι.
  • Καψάλισέ τα για έξι λεπτά, γύρισέ τα και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα έξι λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην άκρη.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο ένα λεπτό, πριν αλατοπιπερώσεις.
  • Ρίξε το κρασί στο τηγάνι και με ξύλινη σπάτουλα ξύσε τον πάτο για να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό και την μουστάρδα, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να μείνει μισός όγκος υγρών.
  • Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και βάλε το τηγάνι στον φούρνο.
  • Ψήσε για 15 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το φρέσκο θυμάρι.

Read More

And More