Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με δροσερή σαλάτα ραπανάκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα από πίκλες εσαλότ, σέλερι και ραπανάκι

Συστατικά

  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 μεγάλο εσαλότ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σούπας + 5 φλ. ηλιέλαιο
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 5 κ. γλυκού + έξτρα μουστάρδα Dijon
  • 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 8 φιλέτα κοτόπουλου λεπτοκομμένα
  • 10 κλωνάρια σέλερι
  • 8 ραπανάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ στύψε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακάτεψέ το με το μέλι.
  • Κόψε το κρεμμύδι εσαλότ σε λεπτές φέτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με το λεμόνι μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, τρία κουταλάκια μουστάρδα, δύο κουταλάκια αλάτι και δύο κουταλιές νερό.
  • Σε ένα ταψί ρίξε το τρίμμα ψωμιού και άπλωσέ το.
  • Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλου ένα-ένα από το μπολ με τα υγρά υλικά και έπειτα από το ταψί με το τρίμμα ψωμιού.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τα πέντε φλιτζάνια λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε στο καυτό λάδι τα παναρισμένα φιλέτα δύο-δύο την φορά και ψήσε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα σνίτσελ σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, αλάτισέ τα και συνέχισε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • Στο μπολ με το εσαλότ πρόσθεσε δύο κουταλάκια μουστάρδα και ενώ ανακατεύεις ρίξε και τρεις κουταλιές λάδι.
  • Κόψε το σέλερο σε λεπτές φέτες και πρόσθεσε και αυτές στο μπολ με το εσαλότ μαζί με αλατοπίπερο.
  • Κόψε και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τα με την υπόλοιπη σαλάτα.
  • Σέρβιρε τα σνίτσελ με την δροσερή σαλάτα και γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More