Τραγανές φωλίτσες γεμιστές με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό φύλλο κρούστας γεμιστό με μείγμα μανιταριών, πανσέτας και μυρωδικών

Συστατικά

  • 2 πακέτα έτοιμο φύλλο κρούστας
  • 100 gr καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 230 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε μια καθαρή επιφάνεια και άπλωσε ένα φύλλο κρούστας.
  • Με ένα πινέλο άλειψε ελαφρώς με λάδι όλο το φύλλο και άπλωσε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο.
  • Επανάλαβε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ένα πακέτο φύλλα κρούστας.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα λαδωμένα φύλλα σε 12 ίσα μέρη.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια στις θέσεις ενός ταψιού για muffins και πίεσέ τα προσεκτικά, ώστε να βυθιστούν.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, άφησε να σταθούν για πέντε λεπτά και ξεφόρμαρε τις “φωλίτσες” φύλλου.
  • Επανάλαβε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το δεύτερο πακέτο φύλλων κρούστας.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρισε την πανσέτα σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ την να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το σκόρδο, ανακατεύοντας για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις ένα κουταλάκι φασκόμηλο, το θυμάρι και τον ζωμό.
  • Βράσε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και την πανσέτα ξανά στο τηγάνι, μαζί με την παρμεζάνα και αφαίρεσε από την φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το υπόλοιπο φασκόμηλο.
  • Μοίρασε την γέμιση στις “φωλίτσες” φύλλου και γάρνιρε με μια κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού.

Read More

And More