Τραγανό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και σπανάκι

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμη συνταγή που μπορεί να ενταχθεί και στην πιο αυστηρή δίαιτα.

Θερμίδες: 287/ μερίδα

Συστατικά

  • 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα (100γρ. το κάθε ένα)
  • 1φλ. τρίμμα ψωμιού ολικής άλεσης
  • 6κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 150γρ. baby σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1κ. σούπας λάδι
  • 1/2φλ. τυρί ricotta
  • 1/3φλ. χτυπημένο ασπράδι αυγού
  • 85γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
  • 1φλ. σπιτική σάλτσα
  • Φρέσκο βασιλικό για επικάλυψη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα ρηχό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και άφησέ το στην άκρη.
  • Κόψτε το σπανάκι και σόταρέ το με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  • Πρόσθεσε σε ένα μπολ το σοταρισμένο σπανάκι, τη ρίκοτα, το τυρί παρμεζάνα και 2-3 κουταλιές ασπράδι αυγού.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο ασπράδι αυγού σε ξεχωριστό ρηχό μπολ και βάλε το στην άκρη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Άπλωσε σε μια επιφάνεια τα φιλέτα.
  • Βάλε στη μέση των φιλέτων μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σπανάκι-ρικότα.
  • Κάνε ρολάκια τα φιλέτα και “κλείδωσέ” τα με οδοντογλυφίδες.
  • Βύθισε τα ρολάκια στο αυγό και έπειτα στο μείγμα με το ψωμί και την παρμεζάνα.
  • Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 25 λεπτά.
  • Έπειτα, ρίξε στο ταψί τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε με βασιλικό.
  • Μοίρασε από ένα ρολό σε κάθε πιάτο.

Read More

And More