Τραγανό ψωμί με αυγό και μπέικον στο φούρνο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό φουρνιστό ψωμί με αυγό φούρνου και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 12 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες ψωμί φόρμας
  • 3 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 6 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλε το μπέικον σε ένα ταψί, ψήσε για περίπου επτά λεπτά και μετάφερε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόψε το κέντρο κάθε φέτας ψωμιού και έπειτα λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Άλειψε με βούτυρο τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και τοποθέτησές τες στο ταψί με το βούτυρο προς τα κάτω.
  • Μοίρασε από δύο φέτες μπέικον σε κάθε φέτα ψωμιού και με προσοχή σπάσε ένα αυγό σε κάθε τρύπα των ψωμιών.
  • Αλατοπιπέρωσε τα αυγά και πασπάλισε με την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστά, πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.

Read More

And More