Τραχανάς με κουρκουμά και φέτα

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο παραδοσιακός τρόπος που φτιάχουμε τον τραχανά είναι και ο πιο απολαυστικός! Το μόνο που προσθέτουμε εμείς είναι λίγο κουρκουμά, για άρωμα και χρώμα, μπόλικη τριμμένη φέτα και μυρωδικά.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι περίπου γλυκός τραχανάς
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. κουρκουμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
  • 2-3 κ.σ. ρίγανη ξερή

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καβούρδισε ελαφρά τον κουρκουμά. Ρίξε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και την πάπρικα.
  • Σιγόβρασε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 12′-15′ λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμά του και χρειαστεί, ρίξε και τον υπόλοιπο ζωμό.
  • Δοκίμασε και αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.
  • Σέρβιρε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τη φέτα και πασπαλίζοντας με ρίγανη.
  • Ρίξε από πάνω τα ψωμάκια που αν θέλεις μπορείς να τα φρυγανίσεις σε λίγο ελαιόλαδο.

Tip

Ο τραχανάς έχει την τάση να πίνει τα υγρά του και αφού τον κατεβάσεις από τη φωτιά. Γι' αυτό αν θέλεις να τον σερβίρεις ξανά αργότερα, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ζωμό.

Read More

And More