“Tropical” χοιρινά καλαμάκια

3 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά “σουβλάκια” με σάλτσα από φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας

Συστατικά

Για τη μαρινάδα:

  • 1 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1/4 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 1/4 φλ. σόγια σος
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι
  • 750 gr χοιρινό ψαρονέφρι
  • ξύλινα σουβλάκια

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. σόγια σος
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 κ. γλυκού τριμμένος κόλιανδρος
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη μαρινάδα ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά και άφησε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για τέσσερις ώρες.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο λιωμένο για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σόγια σος, το χυμό lime, το γάλα καρύδας, τον τριμμένο κόλιανδρο και το κύμινο.
  • Μόλις αρωματιστούν, πρόσθεσε και το φυστικοβούτυρο και σιγόβρασε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακάτεψε τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
  • Ζέστανε μια γκριλιέρα, βγάλε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και κόψε σε μπουκιές- κυβάκια.
  • Πέρασε το κρέας στα ξύλινα σουβλάκια και ψήσε στην γκριλιέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Σέρβιρε με τη σάλτσα φυστικοβούτυρου.

Read More

And More