Τρουφάκια με Μακεδονικό Χαλβά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πρόκειται για αφράτες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα και έχουν απίθανη γεύση! Αυτό, βέβαια, οφείλεται στο ότι κάναμε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής: επιλέξαμε υγιεινά και προσθέσαμε στη συνταγή Μακεδονικό Χαλβά …το γλυκό που κάνει καλό!

Συστατικά

  • 300γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. λικέρ αμαρέτο
  • 10 μπισκότα digestive
  • ½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
  • Για την επικάλυψη: 100γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροσπασμένα
  • 50γρ. άγλυκο κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θρυμμάτισε αρκετά το Μακεδονικό Χαλβά. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων άλεσε τα μπισκότα, χωρίς όμως να τα κάνεις σκόνη. Πρόσθεσε και τα μπισκότα στο μπολ και ανακάτεψε. Τέλος, ρίξε τα καρύδια και το λικέρ και ζύμωσε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αν δεις πως το μείγμα σου είναι πολύ σφιχτό μπορείς να προσθέσεις σιγά, σιγά λίγο γάλα.
  • Σε ένα μπολ βάλε τα σπασμένα φιστίκια και σε άλλο το κακάο
  • Πλάσε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ρίξε αμέσως πότε στο μπολ με τα φιστίκια και πότε σε εκείνο με το κακάο ανακινώντας το για να καλυφθούν καλά.
  • Βάλε τα τρουφάκια μικρά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και άφησε στο ψυγείο να σφίξουν. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε δοχείο που κλείνει καλά έως και δύο εβδομάδες

Tip


Read More

And More