Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου με σάλσα λαχανικών

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κοτόπουλο στο τηγάνι με δροσερή σάλσα ντομάτας και κρεμμυδιού

Συστατικά

  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Κόψε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, ώστε να σχηματιστούν δύο λεπτά φιλέτα.
  • Στέγνωσέ τα καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τα και στις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα φιλέτα σε δόσεις για τέσσερα λεπτά.
  • Γύρισέ τα πλευρά και ψήσε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Σέρβιρε τα ψημένα φιλέτα, περιχύνοντας με το μείγμα ντομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More