Τυρένια μπιφτέκια με κέτσαπ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δώσε λίγη γεύση στα μπιφτέκια σου, διατηρώντας όμως σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες… Ένα τυρένιο μπιφτέκι που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα, χωρίς να σε παχαίνει!

Θερμίδες 270

Συστατικά

  • 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ 
  • 90 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 700 γρ. μοσχαρίδιο κιμά άπαχο
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στου 250oC
  • Ζέστανε ένα τηγανάκι και βάλε το ψωμί τριμμένο να φρυγανιστεί
  • Σε μεγαλύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το ψωμί, τη μισή ποσότητα κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε τα μπιφτέκια
  • Με τον κιμά αυτό θα φτιάξεις 6 μεγάλα μπιφτέκια. Στρώσε σε λαδωμένο ταψί, άπλωσε 2 κ.γ. κέτσαπ στο καθένα και βάλε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά
  • Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα

Tip


Read More

And More