Τυρένιες πατάτες με δημητριακά

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραπέζι χωρίς πατάτες δεν γίνεται αλλά γίνεται να είναι light! Αυτή η συνταγή είναι τυρένια, έχει δημητριακά και μπορεί να συνοδέψει το κυρίως πιάτο σου!
Θερμίδες: 129

Συστατικά

  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί cheddar με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 850 γραμμ. βρασμένες πατάτες σε ζωμό κότας (όχι παραβρασμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένες νιφάδες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λάδωσε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωρέσει τις πατάτες σου.
  • Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ανακατεύεις το τυρί, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι  και το πιπέρι. Ανακατεύεις με τις πατάτες.
  • Απλώνεις ομοιόμορφα στο πυρέξ.
  • Καλύπτεις την επιφάνεια του πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 45 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τις πατάτες και πασπάλισε με τα δημητριακά.
  • Βάλε το πυρέξ πίσω στο φούρνο χωρίς να το καλυψεις για 20 με 25 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να βράσουν οι πατάτες και κάνουν φουσκάλες.
  • Περιμένεις να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More