Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με άρωμα ούζο

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος είπε πως χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο για να απολαύσεις σπιτική τυρόπιτα; Αρωματικό φινόκιο και ούζο, τριμμένη φέτα και μυρωδικά θα κάνουν την πίτα σου ακαταμάχητη. Λαχταριστή λεπτομέρεια; Σερβίρεται με επικάλυψη λιωμένου κίτρινου τυριού…

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Περίπου 1 1/2 φλιτζάνι νερό (θα το δεις στο χέρι σου)
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • Λίγο πιπέρι
  • 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 7-10 πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκίνισε το αλεύρι με το αλάτι. Βάλε σε μια λεκάνη και πρόσθεσε το νερό ανακατεύοντας ώσπου να ενωθούν. Συμπλήρωσε το ούζο και τα αυγά και ανακάτεψε να πάρεις έναν αραιό χυλό
  • Τώρα συμπλήρωσε το φινόκιο, τη φέτα, τις ελιές και πασπάλισε με πιπεράκι. Ψιλόκοψε τη ρίγανη και πρόσθεσέ τη στο μείγμα, μαζί με μια ιδέα κύμινο
  • Βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί, πασπάλισε με λίγο αλεύρι και ρίξε το μείγμα της πίτας. Ανακίνησε ελαφρά να σταθεί ομοιόμορφα η πίτα σου στο ταψί. Γενικά σημείωσε πως δεν θέλεις να είναι πολύ παχύ το στρώμα του χυλού.
  • Ψήσε στους 180oC για περίπου 50′ λεπτά να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει 10′ λεπτά. Αναποδογύρισε την πίτα και ξεφόρμαρε
  • Βάλε την πίτα όπως είναι αναποδογυρισμένη στο ταψάκι (ή κάποιο άλλο πιο ρηχό αν δεν σε βολεύει το ίδιο), πασπάλισε με το τυρί γκούντα σαν πίτσα και βάλε πάλι στο φούρνο να λιώσει το τυρί. Ίσως να σε βοηθήσει να ανάψεις το γκριλ του φούρνου σου. Μην αφήσεις την πίτα για περισσότερα από 3-4 λεπτά.
  • Σέρβιρε την πίτα χλιαρή

Tip


Read More

And More