Βαρκούλες iceberg με dressing από blue cheese

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορείς να το σερβίρεις ως ένα πικάντικο ορεκτικό ή ως μια εναλλακτική πρόταση για σαλάτα!

Συστατικά

  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 φλιτζ. ξινόγαλα
  • μισό φλιτζ. ξινή κρέμα
  • 1,5 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1,5 κ.γλυκού κρεμύδι σε σκόνη
  • 1,5 φλιτζ. θρυμματισμένο blue cheese
  • 2 κεφάλια iceberg
  • 10 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια τομάτα ψιλοκομμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το χυμό, τη μαγιονέζα, το ξινόγαλα, την ξινή κρέμα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.
  • Βάλε το μείγμα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρεις.
  • Καθάρισε τα iceberg και κόψε το καθένα σε 4 κομμάτια.
  • Περίχυσε κάθε κομμάτι με μία γενναία δόση σος, πασπάλισε με μπέικον, τομάτα και πιπέρι.

Tip

Αντί για μεγάλη τομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τοματίνια!

Read More

And More