Βασιλόπιτα τσουρέκι με άρωμα μαστίχα

2 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτη βασιλόπιτα με παραδοσιακά αρώματα και μαλακή υφή

Συστατικά

  • 120 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½  κ. γλυκού μαχλέπι
  • ¼  κ. γλυκού μαστίχα
  • ½  κ. γλυκού κάρδαμο
  • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml νερό
  • 100 ml γάλα
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 640 gr αλεύρι γοχ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 αυγά

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο και 40 gr ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Πρόσθεσε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς για δύο λεπτά.
  • Στο μίξερ χτύπησε το νερό με το γάλα, τη μαγιά και την αρωματισμένη ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά και χτύπησε με το εξάρτημα για τις ζύμες για περίπου 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το βούτυρο σε κομμάτια και χτύπησε για άλλα περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Βουτύρωσε μια φόρμα με διάμετρο 20 cm και τοποθέτησε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίξε τη ζύμη στη φόρμα, τοποθέτησε φυσικά το φλουρί, σκέπασε με μια στεγνή πετσέτα και άφησέ τη για τουλάχιστον 1,5 ώρα για να φουσκώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και ψήσε για περίπου μία ώρα, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η ζύμη.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστή.

Read More

And More